vrijdag 17 april 2009

# 22 Bibliotheek 2.0

Bibliothecaris 2.0 Manifest: bij het lezen van zowel het manifest van Laura Cohen (2006) als de vrije vertaling daarvan door Kees Hamann, merk ik dat ik het verhaal van Cohen realistischer vind. Maar misschien komt dat ook omdat ik me een beginnende tweepuntnuller voel. Ik onderschrijf het manifest. We kunnen niet zonder Bibliotheek 2.0. Vind ook dat bewustwording (is aanwezig door deze cursus) en gedragsverandering nodig is, maar graag ondersteund door follow-up. Daarnaast vind ik dat we een tweede mevrouw/meneer Mijnsbergen in onze gelederen nodig hebben oftewel een extra functie Domeinspecialist moeten creeeren. Naast een 2.0 Kenniscentrum op de BSF natuurlijk.

Gelukkig was daar toen "Orient-Express" (deelnemer van 23 dingen), die de engelstalige artn. van Anderson, Stephens en Riemer voor ons medecursisten goed heeft samengevat. Wat mij opviel was een punt van Stephens: "nieuwe technologie, tools meteen uitproberen, geen ellenlange trajecten". Dit spreekt "onze mening" tegen om de friese Aquabrowser pas op het web te zetten als alle fouten er uit zijn! Discussiepunt?
In ieder geval vind ik deze samenvatting konkreet, duidelijk, praktisch. En kan gelijk "geplakt" worden in het nieuwe ondernemingsplan (nogmaals op voorwaarde dat er formatie voor is).

Lid geworden van Bibliotheek20.ning.com.
Artikelen gelezen van Wowter, Mijnsbergen + diverse reacties.

1 opmerking:

  1. Ik denk dat je zoiets als My Discoveries pas moet gebruiken als het geen rare bugs heeft om gebruikers niet af te schrikken. De aquabrowser heeft er niet zo veel, denk ik.
    Zelf begin ik een lichte allergie te krijgen voor programma's die niet goed getest zijn (RFID, HKA). Het is goedkoper voor een ontwikkelaar om programma's in de praktijk te verbeteren dan om het zelf helemaal goed voor elkaar te hebben in de ontwikkelfase. Kun je de klant zelfs nog wel laten betalen voor een update. Maar misschien ben ik te cynisch/kritisch?

    BeantwoordenVerwijderen