donderdag 26 maart 2009

# 19 Sociale netwerken

Ik ben lid van Schoolbank.nl. Ik zit ook op Hyves en heb sinds kort een buddypoke. Errug leuk, kan je bv een dino aaien (jawel) en gister heb ik een roos aan Irene gegeven.

Maar nu weer even serieus:
Ik heb op Hyves ingelogd met het 23Dingenaccount en zag allemaal bibliotheken die lid zijn.Zag bv foto's van de biebvannu-4You geplaatst door het jongerenbestuur.Dus dat moeten wij ook maar gauw doen.

LinkedIn: Annelies schreef in haar blog over: een site voor "snelle jongens". Maar ik zag allemaal namen van mensen die in bibliotheekland werken: natuurlijk Rob Coers (een stukje bekeken van zijn diashow voor tbv een studieochtend Inlichtingenwerk bibliotheken Overijssel). Maar zag tot mijn verrassing ook de naam van een medecursist van de jeugdbibliotheekopleiding. Via haar naam kwam ik bij de site van haar bibliotheek Haarlemmermeer uit. Kijk vooral even: de klanten kunnen daar de hele week elke dag een ander WII spel spelen!
Nog een functie: Domeinspecialist Educatie van MiddenBrabant die met een interessant vmbo project Stad op Stelten bezig is.
een schat aan informatie en direct te benaderen.

Facebook: is me niet duidelijk.Wat is het verschil? Kom dezelfde personen weer tegen? Maar dan in een soort van Hyvesvorm

Dizzie.nl pak ik gelijk pen en papier om mooie boektitels op te schrijven. Zal er zelf nooit aan mee doen, trouwens.

Wat we er mee kunnen als bibliotheek lijkt me duidelijk:hetzelfde als wat al die andere bibliotheken op deze sites al doen.

3 opmerkingen:

  1. Je hebt het grondig gedaan Jozien, en je noemt een aantal voorbeelden die mij weer wat minder sceptisch maken. In de herfst (?) wil ik alles nog weer eens over doen (vanaf 1 t/m 23), dan beklijft het beter en wellicht kom ik (in de tussentijd) en dan tot de overtuiging dat er toch van allerlei nuttigs en zinvols is te behalen voor mijzelf en de bibliotheek in (of op?) sociale netwerken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nu ik de reactie van Nynke zie: ik wil t.z.t. ook alles nog eens rustig nalopen. Doe ik nu ook al, zo nu en dan. Regelmatig even terugkijken. Ik vraag me af: blijft alles wat we nu op 23dingen zien ook voor ons beschikbaar of verdwijnt het na afloop van de cursus?Maar deze vraag hoort hier helemaal niet thuis.

    Zojuist ben ik begonnen in een boekje over Hyves; misschien ga ik het dan leuk vinden. Ik snap het gewoon niet goed, denk ik. Zeer waarschijnlijk zie ik Hyves zwarter in dan het is.
    Schoolbank, daar zou ik ook iets mee doen, maar daar heb ik een paar dagen niet aan gedacht en dan verdwijnt het schoolbank-idee weer. Ik ben er wel aangemeld, maar nog geen tijd gemaakt om mensen te zoeken. Zondag: een goede tijd om hier iets aan te doen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Facebook is de Amerikaanse variant van het Nederlandse Hyves. Amerikaanse variant, maar wel eentje die zijn landsgrenzen al lang voorbij is. In 2004 lanceerde de nu 23-jarige Zuckerberg Facebook vanuit zijn studentenkamer op Harvard. Hij maakte het aanvankelijk enkel toegankelijk voor Amerikaanse studenten. Omdat er veel animo buiten de universiteiten bleek te zijn, werd de site een jaar later voor iedereen opengegooid. De Facebook-deur wordt sindsdien virtueel plat gelopen.
    Maar in Nederland is Hyves populairder!

    BeantwoordenVerwijderen